Τηλ.: +30 23940 71300 | E-mail: info@alphabros.gr

logo gr

Προφίλ Alphabros

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1950 από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ, στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη. Η αρχική δραστηριότητα ήταν η κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Από το 1965 επεκτάθηκε στην κατασκευή εξαρτημάτων και ανταλλακτικών γεωργικών μηχανημάτων.

 

 Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 1974, με την είσοδο στην εταιρεία της δεύτερης γενιάς, των υιών του Γεωργίου Γιαννακουδάκη Ανδρέα, Αριστοτέλη και Αγγέλου, δημιουργήθηκε η ομόρρυθμη εταιρεία με διακριτικό τίτλο 'Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.'

 

Η νέα εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της, επενδύοντας σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, στους τομείς Κατασκευής Καλουπιών, Παραγωγής Πλαστικών με τις μεθόδους injection και extrusion, Χύτευσης Μετάλλων με τις μεθόδους χύτευσης με Υψηλή Πίεση (χυτόπρεσες), Χύτευσης δια Βαρύτητος (κοχύλια), Χύτευσης με τη Μέθοδο του Χαμένου Κεριού.

 

Τον Αύγουστο του 1994 η εταιρεία μετετράπη σε ανώνυμη με ονομασία ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο ALPHA bros. Ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της αγοράς για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, στις αρχές του 1995, από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα, εφάρμοσε Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας βάσει ISO 9002/1994, με πιστοποίηση του BUREAU VERITAS QUALITY INTERNATIONAL, στους τομείς παραγωγής θερμοπλαστικών και θερμοσκληρυνόμενων υλικών, χύτευσης μεταλλικών εξαρτημάτων, παραγωγής εξαρτημάτων από λάστιχο, κατασκευής καλουπιών και διενέργειας μηχανουργικών επεξεργασιών υψηλής ακρίβειας. Πιστή στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε., από τον Απρίλιο του 2004 εφάρμοσε Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας βάσει ISO 9001/2000, με πιστοποίηση TUV.

espa-alphabros